Setkání v Miriam

Pravidelná veřejná setkání občanů s politiky, kteří nesou odpovědnost za určitou oblast, kteří mají co říci, kteří se mezi nás nebojí přijít a dovedou uhájit své politické činy a postoje.

Nejen o katedrále a církevních restitucích

s Janem Kasalem středa 26. listopadu 2008, od 19 do 21 hodin, divadlo Miriam, Praha-Strašnice.

Duchovní kořeny české státnosti

Ve čtvrtek 23. října 2008 se od 19 do 21 hodin konala beseda k 90. výročí vzniku samostatného Československa. Nesla název "Duchovní kořeny české státnosti" a na návštěvu přijel 1. místopředseda Senátu za KDU-ČSL, právník, politik a historik Petr Pithart. Večer se skládal z čtyřicetiminutové, fundované a zároveň mnohdy velmi osobní přednášky pana senátora a následné více než hodinové živé diskuse.

Horko kolem zdravotnictví

KDU-ČSL jako jediná politická strana v Praze 10 připravuje pro občany pravidelné veřejné debaty o aktuálních tématech. V první polovině roku i nyní jde především o zdravotnictví, a tak 19. června 2008 usedl do horkého křesla v Divadle Miriam poslanec Ing. Jiří Carbol, místopředseda zdravotního výboru Poslanecké sněmovny a předseda zdravotnické odborné komise KDU-ČSL. Besedovat s ním v pozdním letním večeru přišlo několik desítek lidí.

Co život dává a bere politikovi

Ve středu 23. dubna 2008 od 19 hodin se konala beseda s Jiřím Čunkem, ministrem pro místní rozvoj, 1. místopředsedou vlády a předsedou KDU-ČSL.

Je reforma sociálního systému spravedlivá?

Ve středu 26. března 2008 od 19 hodin se konala beseda s MUDr. Mariánem Hoškem, náměstkem ministra práce a sociálních věcí a předsedou pražské KDU-ČSL.