Osobnosti

Chceme formou otázek a odpovědí ukázat, že KDU-ČSL v Praze – a obzvlášť v Praze 10 – má kvalitní "lidský potenciál". Praktická politika se opírá o několik pilířů: o kvalitní program, o dobré nositele tohoto programu a o schopnost oslovit voliče.

Internet je dnes místem našeho každodenního setkávání s idejemi a lidmi. Chceme, abyste nás poznali lépe – nechceme se s Vámi stýkat jen jednou za 4 roky nebo jen prostřednictvím plakátů.

Členové naší strany jsou možná Vaši sousedé, přátelé, známí. Uvažujte prosím o tom, co říkají o naší politice! A sdělte jim SVÉ názory, dojmy, výhrady.

Děkujeme za Vaši přízeň i za Vaši kritiku.

Miloslav Müller

Miloslav MüllerRNDr. Miloslav Müller, Ph.D., 34 let, hydrometeorolog, vysokoškolský učitel
kompetence: sociální věci, rodinná politika, životní prostředí

Blízkost místo anonymity

Vím, jak vznikají katastrofální povodně i sociálně-patologické jevy. V obou případech je nejúčinnější zbraní prevence. Na osamělost, na problémy mladých rodin i starosti seniorů v anonymním velkoměstě platí osobní přístup, dobrovolnická práce a mezigenerační kontakty. Mám s tím zkušenost ze skautského oddílu Protěž, z vršovické farnosti i z Karlovy univerzity. Umím dát lidi dohromady - abychom byli ve svém městě více doma.

Váš Míla Müller

Zuzana Roithová

Je nám „Brusel“ daleko či blízko? Čím konkrétně se zabývá nejznámější česká europoslankyně? Čemu pomohla, a čemu naopak zabránila? Jak souvisí evropské problémy s Čínou s dennodenními problémy našich maminek?

Martina Haverová

Politika bez idejí nemá budoucnost. Musíme se zasadit, aby KDU-ČSL byla blízká lidem obyčejným. Proč následovat vzor Goldy Meirové a T. G. Masaryka? A kterých, ve společnosti velmi opomíjených menšin by si křesťanští demokraté měli více všímat?

Jan Sedlák

Proč je pro Jana Sedláka vzorem František Nosek? Patří křesťanství do veřejného života? V čem spočívá veřejný rozměr lidského vzdělávání?